En de jury heeft beslist ……

4 maart 2012

In een spannende en hoogstaande competitie heeft de uitgebreide jury beslist.

In de categorie “lagere graad animatie” ging de prijs naar “Green Banana”. De jury loofde het experimentele karakter van deze twee minuten durende kortfilm, een vrolijke muzikale animatie met stempels.De film werd ingestuurd door de kunstacademie van Wetteren.

“Piep”, een vertederend verhaaltje over de cyclus van het leven won de juryprijs van de “middelbare graad animatie”. Hiermee behaalde Louise De Grave van het SABK Gent haar trofee gemaakt door Niko Van Stichel.

En het aanwezige publiek koos voor “De Kat van Miro” (lagere graad) , ook een kortfilm van de Kunstacademie Wetteren en voor “metalcat 3” van Casper Croes ( SABK Gent) , die we stilaan een habitué van het festival kunnen noemen.

In de avondcompetitie (hogere graad) werden de prijzen de prijzen weggekaapt door :

“gedacht”, een film van Sofie Jaspers & Siska Van Daele. Een ietwat mysterieuze film, het gebeurt in een gewone buurt, met gewone mensen,…. Een film waarbij het publiek verwacht wordt “moeite te doen” volgens de jury.

Het publiek verkoos “bijna” unaniem “Golden Springroll” van Daisy Ip & Lina Dohnke, een sprookje over een frietjongen en een loempiameisje. hiermee kaapte het KASK Antwerpen twee belangrijke prijzen weg.

De animatieprijs ging naar “Love for Ever” van K.Sandra, een animatiefilm over een liefdevolle oudere dame.

Volgens de jury een prachtig staaltje van animatie waarbij de “pointes” perfect getimed waren en de film het publiek direct op sleeptouw nam.

En zoals het hoort werd er nadien , in de foyer van de stadsschouwburg,  nog uitgebreid gediscuteerd over de prijzen.

Reageren