Winnaars Kort Geknipt 2010

13 december 2010

Winnaars Hogere Graad

Dit jaar werden er voor de competitie voor de hogere graad drie prijzen uitgereikt, waarvan twee door de jury en één door het publiek. De jury bekroonde de beste kortfilm en de beste animatiefilm. Het publiek bekroonde de film die het meest in hun smaak viel.

De jury bestaande uit Freddy Sartor, Erik Lamens, Stef Van Bellingen en Silvia Defrance maakte de prijzen bekend op het eind van een fel gesmaakte editie. Zij was vrij snel tot een shortlist van drie films gekomen.

La Caravanne van Mustapha Souaidi (KASKA Antwerpen) werd fel gesmaakt omwille van de setting en het mooie acteerwerk. Roos van Tom Staes en Bart Dirix (SASK Sint-Niklaas) wist de jury te bekoren omwille van het mooi in beeld brengen van de alledaagse leegte.

Maar als winnaar van de Juryprijs 2010 verkoos de jury de film Warme Winter van Anthony De Roeck (KASKA Antwerpen) en dit omwille van de gedurfde combinatie van fictie en tekeningen. De prachtige trofee gemaakt door Niko Van Stichel werd in ontvangst genomen door de docent Johan Dehandschutter omdat de regisseur op dat ogenblik in Bogota (Bolivië) vertoefde.

De prijs van de beste Animatiefilm 2010 werd uitgereikt aan Evil Caterpillar van Xavier Vermeylen (Academie Merksem).

De Publieksprijs van Kort Geknipt 2010, vanaf dit jaar ook de Prijs van de Stad Sint-Niklaas genoemd, werd door Lieve Van Daele, Schepen van Cultuur van de Stad Sint-Niklaas uitgereikt aan Roos van Tom Staes en Bart Dirix (SASK Sint-Niklaas). De makers bedankten uitgebreid het publiek en hun beide acteurs die op een treffende manier een oud koppel hebben neergezet.

Reageren