editie 2013 : de jury’s zijn gekend

22 januari 2013

LAGERE EN MIDDELBARE GRAAD

Carl Van Isacker (voorzitter van de jury) is lesgever aan de animatieopleidingen van KASK hogeschool Gent en Academie voor Beeldende Kunsten Gent . Zit mee in de voorbereiding op een deel, onder regie van Raoul Servais, van de Franse Langspeelfilm “11” alsook technische begeleiding en compositing van de videoclip “Lovely Paradise” van Bob Schoepen junior.

Pieter Coudyzer studeerde Vrije Beeldende Kunsten aan de academie Rodelijvekens te Gent en Animatiefilm aan het Kask. Zijn afstudeerfilm Moodswing werd geselecteerd voor meer dan 80 festivals in binnen – en buitenland, was laureaat van de Cartoonprijs van de Europese unie en won in 2004 de Grand Prix op het animatiefilmfestival Anima in Brussel.
In 2006 maakte hij deel uit van het compilatieproject Dichtvorm, geproduceerd door S.O.I.L., dat de grenzen tussen (animatie)film en poëzie verkende en het jaar daarop als dvd werd uitgegeven door het label Selected Shorts.
Momenteel is hij druk in de weer met de productie van 2 animatiefilms: Psalom, een experimentele kortfilm, en Fugue (werktitel), een middellange, narratieve film die tot stand komt met financiële steun van het VAF.

Maya Gouby, geboren in Kabul, behaalde haar mastergraad aan de Koninklijke Academie voor Schone kunsten te Gent en is vooral actief als 3D animator.
In 2004 studeerde ze af met de film “Food” uit.

Fabio Verhelst, 21 jaar woont in Sint-Amandsberg bij Gent. Vanaf zijn 8 tot zijn 18 jaar volgde hij lessen animatiefilm in het DKO in Gent. Momenteel volgt hij les aan Sint-Lucas Hogeschool Gent, Bachelor Beeldende Vormgeving (keuze Digitale studio) in het 3e jaar.  Hobby’s:  filmen, monteren, digitale animaties maken, websites ontwerpen,…website: www.fabioverhelst.be

      

 

HOGERE GRAAD

Freddy Sartor ( voorzitter van de Jury)
studeerde sociale communicatie aan het Rits in Brussel. Vanaf halfweg de jaren 80 voltijds eindredacteur van filmmaandblad Film en Televisie en vanaf 2005 hoofdredacteur. In 2006 werd Film en Televisie, het enige filmtijdschrift dat Vlaanderen rijk is en toen precies 50 jaar oud, in Filmmagie omgedoopt. Filmmagie poogt recente films te bespreken, de nieuwste tendensen in het bioscooplandschap te duiden en staat het tevens garant voor heel wat achtergrondnieuwtjes. In de periode 1997 – 2007 was hij tevens hoofdredacteur van het driemaandelijkse filmstudietijdschrift CineMagie, het zusterblad van Filmmagie.Is medewerker Film voor het maandblad MP* en voor het persagentschap Belga.

Fabio Wuytack rijfde met zijn afstudeerwerk Made in Italy meerdere internationale prijzen binnen. Onder meer op het San Francisco Short Film festival, op het kortfilmfestival van Barcelona en ook op ons eigenste Leuven Kort. Het portret Two Hands, een werk dat hij ook tijdens zijn studies op Sint-Lukas Brussel realiseerde, viel eveneens al meermaals in de prijzen en wordt binnenkort in Cannes vertoond. Tussen zijn drukke agenda als filmmaker werkt Wuytack ook nog als beeldhouwer.Fabio is ook de regisseur van de film “Persona non grata “, een film over het leven van priester Frans Wuytack. De trailer van de nieuwste film kan je vinden op http://vimeo.com/51854768. Deze wordt in april uitgezonden uit op één.

Renaat Lambeets, cameraman. Hij verzorgde o.a. de fotografie van Any way the wind blows, het regiedebuut van Tom Barman, is mederegisseur van ” Tempo of a Restless Soul”. Hij is medeoprichter van “Filmnatie”, een onafhankelijk productiehuis dat onder meer “Garimpeiros” van Filip De Boeck onder z’n hoede nam.

Kris De Meester (°1972) is een Belgische filmmaker/casting director. In 2009 debuteerde hij als langspeelfilmregisseur met Four Roses, maar was reeds sinds begin de jaren 90 actief in de sector. Omstreeks 1991, gelijktijdig met zijn opleiding aan de SASK Sint-Niklaas, afdeling Film- en Videokunst startte hij aan de zijde van Antwerps filmwonder Robbe De Hert. Hij werkte ondermeer als regie- en productieassistent. Vervolgens werkte hij in de filmdistributiesector voor labels zoals Universal, Paramount, National Geographic, enz. Naam enkele commerciële en artistieke projecten als productieleider (o.a. voor Marie-Jo Lafontaine) legde hij in 1995 de bouwstenen voor wat later Casting Studio zou worden. Een castingbureau waarvoor hij tot op heden nog steeds werkt. Hij is verantwoordelijk voor de casting van commercials, films en tv-producties. Zo werkte hij als casting director voor regisseurs als Lars von Trier (Nymphomaniac), Koen Mortier (Ex-Drummer), enz. Momenteel combineerd hij zijn job als casting director met die van producent/regisseur. Hij werkt momenteel aan zijn tweede langspeelfilm als regisseur.

Bie Boeykens volgde een filmopleiding aan de Hogeschool Sint-Lukas te Brussel. Haar eerste kortfilm Zondag won de SABAM-prijs op het Internationaal Filmfestival van Brussel en kreeg een nominatie op het First Film Festival of International Cinema Students in Tokyo. Haar tweede kortfilm Solum solum, alleen maar aarde werd een jaar later op datzelfde festival bekroond met de Prix de la Jeunesse. En haar derde kortfilm Twee zusters kreeg er de Prix Meilleur Scénario. Voor de Nederlandse omroep VPRO schreef en regisseerde Bie Boeykens Dagen, maanden, jaren, een televisiefilm in de reeks Lolamoviola. Deze film won de FIPA d’Argent, de tweede prijs op het Festival International des Programmes Audiovisuels te Biarritz. Nadien werkte Bie een tijd als adviseur voor het International Council of Women. Dat bracht in opdracht van Unicef en UNFPA films uit die deel uitmaakten van een internationale campagne tegen kinderprostitutie en vrouwen- en kinderhandel. Verder stond ze regelmatig op film- en televisiesets. Zo deed ze de acteursregie voor de eerste reeks van de Raf en Ronny Show van Stany Crets en Peter Van Den Begin. Ze schreef mee aan verschillende televisiereeksen, werkte als storyeditor voor Studio A en bedacht samen met Gert Goovaerts de nieuwe jeugdreeks Elfenheuvel voor Ketnet. Dit seizoen regisseert Bie Boeykens voor het eerst in ‘t ARSENAAL.

Günther Lesage (Ardooie, 17 november 1967) studeerde in 1989 af aan de Studio Herman Teirlinck, richting toneel. Het was de lichting met Stany Crets, Michael Pas, Ann Pira, Peter Van Den Begin, Tine Van den Brande en Inge Van Olmen.In het theater was hij medeoprichter van de collectieven De Onderneming en nadien Lazarus. Van dit laatste collectief maakt hij nog steeds deel uit van de artistieke kern. Maar hij speelde ook bij Theater Zuidpool, de Roovers, Nederlands Toneel Gent, BRONKS en tg Stan. Samen met Bart De Pauw, Michael Pas en Ianka Fleerackers werd hij bekend door zijn rol in de jeugdserie Meester, hij begint weer!. Daarna volgde een optreden in oa. “Postbus X”,  in “Commissaris Roo”s en “de Bossen van Vlaanderen”. Hij had een gastrol in “RIP” , “Windkracht 10″, ” Terug naar Oosterdonk”, “Flikken”, “Recht op Recht”, “Team Spirit – de serie II”, “De Smaak van De Keyser”,…… en hij trad ook op als de sportjournalist in het satirisch programma Brussel Nieuwstraat.

          

Reageren