Skipping Bases en Tang winnen Kort Geknipt 2008

28 september 20085 reacties

Het Kortfilmfestival Kort Geknipt kon dit jaar op een ruime belangstelling rekenen. Ruim 220 toeschouwers konden genieten van 20 kortfilms die vanuit zeven verschillende Academies uit heel Vlaanderen waren geselecteerd voor de finale. De jury met Freddy Sartor, Viv Van Dingenen, Greg Timmermans en Fabio Wuytack waren het snel eens tijdens de beraadslaging. Een eervolle vermelding ging naar de animatiefilm Short Life van Xavier Vermeylen (S.A.B.K. Merksem) voor de prachtige animatietechniek. Ook DJ Nico Vegas van Koen Roggen ( K.A.S.K. Antwerpen) kon de jury bekoren om zijn bevreemdende mix van documentaire, fictie en futurisme.

Maar dè juryprijs en de Fast Forward Award 2008 ging naar Koen Thiry (K.A.S.K. Antwerpen) met Skipping Bases. In deze kortfilm schetst de maker op een grappige manier “de eerste keer” van een jong koppel. De jury was vooral gecharmeerd door de eenvoud en integriteit waarmee hij dit onderwerp benaderde.

Het publiek viel voor een andere film want de publieksprijs en dus ook de tweede Fast Forward Award 2008 ging naar Tang van Tom Staes (S.A.S.K Sint-Niklaas). Tom Staes beklemtoonde dat hij films maakt voor de kijker en dat hij erg blij was dat het aanwezige publiek zijn film kon smaken.
Op de tweede plaats stond Leeg van Peter Vanbeneden (K.A.S.K. Antwerpen).

Lieve Van Daele, de Sint-Niklase schepen van Cultuur, reikte de prijzen uit. Zij prees het hoge niveau van de inzendingen van alle studenten en moedigde hen aan om hun filmwerk verder te zetten in de verschillende Academies. Zij was ook erg blij dat het Festival opnieuw doorging en loofde de organisatoren voor hun inspanningen.

Presentatrice Lien Callebaut kondigde namens de organisatoren, vzw Singeling en SASK Sint-Niklaas, meteen ook de volgende editie aan van Kort Geknipt. Deze is gepland op zaterdag 26 september 2009.

Was je erbij? Graag hier uw reactie:

Reacties

 1. TV Oost reportage op http://www.tvoost.be/nl/nieuws/2008-09-28/filmfestival-kort-geknipt/

  Het was tof en ben volgend jaar weer van de partij, waarschijnlijk ook met een eigen filmpje.

  kris • 29 september 2008 12:50 • #

 2. Tang is ook al bekroond geworden op het knockoutshorts Festival in Bornem dit jaar. De organisatoren hebben Tang toen op Youtube gezet. Voor wie Kort Geknipt gemist heeft, hier de link: http://nl.youtube.com/watch?v=9G39qgaICpE

  Jef • 1 oktober 2008 09:14 • #

 3. Maandag (29/08/08) besteedde Studio Brussel aandacht aan Kort Geknipt. O.a. een gesprek met de winnaar Koen Thiry: http://www.stubru.be/node/68277

  Jef • 1 oktober 2008 14:02 • #

 4. Verslag in het Nieuwsblad:
  http://nieuwsblad.typepad.com/sintniklaas/2008/09/kortgeknipt-bek.html

  Jef • 1 oktober 2008 14:25 • #

 5. Onder het publiek van Kort Geknipt zaten ook winnaars. 5 mensen hebben een duo-ticket gewonnen geschonken door de SINISCOOP.
  Hierbij de winnaars: Els Van de Steene, Seppe De Bruyn, Els De Beule, Annick De Wilde, Lies De Bruyn.

  3 mensen uit het publiek hebben ook een jaarabonnement gewonnen op het filmtijdschrift FILMMAGIE. Hierbij de winnaars: Tom Spijsschaert, Stefan Mahieu en Lukas Dhont.

  Proficiat aan de winnaars!

  Jef • 3 oktober 2008 12:14 • #

Reageren