de jury voor de editie 2012 is gekend

2 januari 2012


LAGERE EN MIDDELBARE GRAAD

Carl Van Isacker (voorzitter van de jury) is lesgever aan de animatieopleidingen van KASK hogeschool Gent en Academie voor Beeldende Kunsten Gent . Zit mee in de voorbereiding op een deel, onder regie van Raoul Servais, van de Franse Langspeelfilm “11” alsook technische begeleiding en compositing van de videoclip “Lovely Paradise” van Bob Schoepen junior.

Silvia Defrance is regisseusse, animator en producer van animatie en live film.
Ze behaalde een M.A. in de Audiovisuele Kunsten en is werkzaam als docent in animatiefilm en als onderzoekster aan de Koninklijke Academie te Gent.
In “Her Voice”, een project dat kadert in een doctoraat in de kunsten, voert ze een onderzoek binnen het audiovisuele veld naar het ‘verborgen’ potentieel van nieuwe media en animatie.
In 2008 regisseerde en produceerde de middellange film “Candy Darling”, met financieele steun van het V.A.F. de film is een cross-over tussen live en animatiebeelden.
De afgelopen twee jaar kreeg de film zeven internationale prijzen en één speciale vermelding toegewezen in het international filmcircuit.
Waaronder de belangrijkste prijs: ‘the Special Prize to “the Best Short Film at the San Francisco Short Film Festival 2009” was. De film werd ook aangekocht door CANVAS.

Pieter Coudyzer studeerde Vrije Beeldende Kunsten aan de academie Rodelijvekens te Gent en Animatiefilm aan het Kask. Zijn afstudeerfilm Moodswing werd geselecteerd voor meer dan 80 festivals in binnen – en buitenland, was laureaat van de Cartoonprijs van de Europese unie en won in 2004 de Grand Prix op het animatiefilmfestival Anima in Brussel.
In 2006 maakte hij deel uit van het compilatieproject Dichtvorm, geproduceerd door S.O.I.L., dat de grenzen tussen (animatie)film en poëzie verkende en het jaar daarop als dvd werd uitgegeven door het label Selected Shorts.
Momenteel is hij druk in de weer met de productie van 2 animatiefilms: Psalom, een experimentele kortfilm, en Fugue (werktitel), een middellange, narratieve film die tot stand komt met financiële steun van het VAF.

Maya Gouby, geboren in Kabul, behaalde haar mastergraad aan de Koninklijke Academie voor Schone kunsten te Gent en is vooral actief als 3D animator.
In 2004 studeerde ze af met de film “Food” uit.

HOGERE GRAAD

Freddy Sartor ( voorzitter van de Jury)
studeerde sociale communicatie aan het Rits in Brussel. Vanaf halfweg de jaren 80 voltijds eindredacteur van filmmaandblad Film en Televisie en vanaf 2005 hoofdredacteur. In 2006 werd Film en Televisie, het enige filmtijdschrift dat Vlaanderen rijk is en toen precies 50 jaar oud, in Filmmagie omgedoopt. Filmmagie poogt recente films te bespreken, de nieuwste tendensen in het bioscooplandschap te duiden en staat het tevens garant voor heel wat achtergrondnieuwtjes. In de periode 1997 – 2007 was hij tevens hoofdredacteur van het driemaandelijkse filmstudietijdschrift CineMagie, het zusterblad van Filmmagie.Is medewerker Film voor het maandblad MP* en voor het persagentschap Belga.

Rik D’hiet studeerde als regisseur af aan het Rits en schrijft scenario’s voor films en televisiereeksen. De 5de reeks van Flikken kreeg in 2004 de Joseph Plateauprijs voor het beste televisiedrama. Voor zijn bijdrage aan de 7de reeks ontving hij in 2006 de SACD-prijs voor de beste televisiescenarist.
Aan het Rits en aan de Universiteit Gent doceert hij o.m. ‘Scenario’, ‘Genre’ en ‘Hedendaagse Trends in Televisieseries’. Voor het scenarioatelier van het VAF coacht hij jonge scenaristen. Hij is stichtend lid van de Scenaristengilde.
Hij bewerkte de romans Het goddelijke monster, Boze tongen en Zwarte tranen van Tom Lanoye – samen De monstertrilogie – tot de tiendelige Eén-reeks Het goddelijke monster.

Gert Embrechts begon aan de Brusselse filmschool in 1987. Hij combineerde het onderwijs met het werken aan sets als … elektricien. Na het afronden zijn filmopleiding in 1993, begon hij eerst te werken als assistent-directeur. Zes jaar later besloot hij om zijn eigen films te maken. Zijn eerste kortfilm – 13 (1999 ) – kreeg veel aandacht en won prijzen op verschillende filmfestivals in Europa en de VS. Momenteel Embrechts combineert het werken aan documentaires, reclame en kortfilms. Hij is de regisseur van “Vincent” (2001) en “Allez Eddy” uit 2012

Fabio Wuytack rijfde met zijn afstudeerwerk Made in Italy meerdere internationale prijzen binnen. Onder meer op het San Francisco Short Film festival, op het kortfilmfestival van Barcelona en ook op ons eigenste Leuven Kort. Het portret Two Hands, een werk dat hij ook tijdens zijn studies op Sint-Lukas Brussel realiseerde, viel eveneens al meermaals in de prijzen en wordt binnenkort in Cannes vertoond. Tussen zijn drukke agenda als filmmaker werkt Wuytack ook nog als beeldhouwer.
Fabio is ook de regisseur van de film “Persona non grata “, een film over het leven van priester Frans Wuytack

Viv Van Dingenen is een Vlaamse actrice die haar bekendheid dankt aan de soapserie “Thuis”.De serie wordt uitgezonden op één van de VRT.
Ze nam op eigen verzoek in 2005 afscheid van de serie
In 2007 was ze te zien in de serie “Katarakt”, daarin speelde ze de rol van An Degreef.
Vanaf februari 2010 speelde ze in “Witse” de rol van Tine, de nieuwe partner van Witse.
Viv Van Dingenen en zanger Sean Dhondt werden eind vorig jaar aangezocht om de rol van meter en peter van Sint-Niklaas UNICEF Solidariteitsstad op te nemen.

Renaat Lambeets, cameraman. Hij verzorgde o.a. de fotografie van Any way the wind blows, het regiedebuut van Tom Barman, is mederegisseur van ” Tempo of a Restless Soul”. Hij is medeoprichter van “Filmnatie”, een onafhankelijk productiehuis dat onder meer “Garimpeiros” van Filip De Boeck onder z’n hoede nam.

Reageren