Reglement Kort Geknipt 2020

Enkel ingeschreven studenten uit het DKO (deeltijds kunstonderwijs) uit Vlaanderen kunnen deelnemen aan de competitie. De ingezonden werken moeten gemaakt zijn in het kader van de school en in de loop van de twee voorbije academiejaren.

 1. Er is een competitie voor de lagere graad (7 tot 12 jaar), een voor de middelbare graad (12 tot 18 jaar) en een voor volwassen studenten (+ 18 jaar) . Voor de luiken lagere graad en middelbare graad is enkel animatiefilm toegelaten. Voor de competitie voor volwassen studenten komen alle genres in aanmerking (fictie, non-fictie, animatie, experimenteel, videoclip…)
 2. De ingezonden werken mogen maximaal 14 minuten duren. De selectiecommissie kan in uitzonderlijk geval hier van afwijken.
 3. De student dient zich in te schrijven via de website www.kortgeknipt.be. De naam van de regisseur geldt als maker van de film.
 4. Door deel te nemen verleent de student aan de organisatoren het recht om beelden uit het betreffende werk te gebruiken als promotiemateriaal.
 5. Om voor selectie in aanmerking te komen moet de film Nederlands gesproken of in het Nederlands ondertiteld zijn.
 6. De ingezonden film moet een sequentie bevatten die de titel van het werk duidelijk vermeldt.
 7. De inzender verklaart dat hij/zij de auteursrechten bezit van het werk en kan worden beschouwd als enige auteur.
 8. De inzending via “wetransfer” (de ontvanger is kortgeknipt@telenet.be) moet de organisatie bereiken ten laatste op 24 februari 2020. Ingezonden werken worden niet teruggestuurd. Ze worden bewaard in het archief van het festival.
 9. De film wordt gemaakt in een aspectverhouding 16:9, standaard 720 P25, 720 P50 codec H264
 10. De selectie gebeurt door de organisatie van het kortfilmfestival “KortGeknipt”. Enkel geselecteerde werken worden vertoond op de festivaldag.
 11. De jury bestaat uit mensen van de (animatie)film wereld. Zij kiezen uit de geselecteerde werken één winnaar per categorie. Voor elke categorie is een juryprijs en een publieksprijs voorzien. Voor de juryprijs heeft de juryvoorzitter in geval van ex-aequo een doorslaggevende stem. Beslissingen van de jury worden niet betwist.
 12. Elke winnaar ontvangt de FF-award . Voor de lagere en middelbare graad is voor elke geselecteerde deelnemer een KortGeknipt-diploma voorzien. De winnaars van de competitie voor de volwassen studenten ontvangen een FF-award.
 13. Het publiek stemt voor de Prijs van de Stad Sint-Niklaas. Elke toeschouwer brengt maximaal 1 stem uit.
 14. Voor de hogere graad : de ingezonden film kan enkel een award winnen als de regisseur of zijn afgevaardigde aanwezig is tijdens het festival. Bij afwezigheid wordt de film uitgesloten van de competitie en wordt deze enkel vertoond.
 15. In geval van het niet nakomen van het reglement kan de inzending geweigerd worden.

 

Reacties

 1. ik heb mijn filmpje reeds ingezonden via wetransfer

  ingrid apers • 5 februari 2013 14:42 • #

 2. Mag je meer dan 1 filmpje per regisseur insturen?

  Mag formaat 1920x 1080 codec H264 ook?

  Renilde

  Renilde D'haese • 20 december 2018 12:14 • #

Reageren