Reglement Kort Geknipt 2010

Enkel ingeschreven studenten uit het DKO (deeltijds kunstonderwijs) uit Vlaanderen kunnen deelnemen aan de competitie. De ingezonden werken moeten gemaakt zijn in het kader van de school en in de loop van de twee voorbije academiejaren.

 1. Er is een competitie voor de lagere graad (7 tot 12 jaar), een voor de middelbare graad (12 tot 18 jaar) en een voor volwassen studenten (+ 18 jaar) . Voor de luiken lagere graad en middelbare graad is enkel animatiefilm toegelaten. Voor de competitie voor volwassen studenten komen alle genres in aanmerking (fictie, non-fictie, animatie, experimenteel, videoclip…)
 2. De ingezonden werken mogen maximaal 12 minuten duren. De selectiecommissie kan in uitzonderlijk geval hier van afwijken.
 3. De student dient zich in te schrijven via de website www.kortgeknipt.be. De naam van de regisseur geldt als maker van de film.
 4. Door deel te nemen verleent de student aan de organisatoren het recht om beelden uit het betreffende werk te gebruiken als promotiemateriaal.
 5. Om voor selectie in aanmerking te komen moet de film Nederlands gesproken of in het Nederlands ondertiteld zijn.
 6. De ingezonden film moet een sequentie bevatten die de titel van het werk duidelijk vermeldt.
 7. De inzender verklaart dat hij/zij de auteursrechten bezit van het werk en kan worden beschouwd als enige auteur.
 8. De dvd of mini dv moet de organisatie bereiken ten laatste op woensdag 10 november 2010. Ingezonden werken worden niet teruggestuurd. Ze worden bewaard in het archief van het festival.
 9. De selectie gebeurt door studenten die worden afgevaardigd door de deelnemende academies. Enkel geselecteerde werken worden vertoond op de festivaldag.
 10. De jury bestaat uit mensen van de animatiefilm wereld. Zij kiezen uit de geselecteerde werken één winnaar per categorie. De winnaar ontvangt de FF-award en een versie van het animatiefilm programma “Take 5” ter waarde van 300 euro. De winnaar van de competitie voor de volwassen studenten ontvangt een prijs ter waarde van 250 €. Voor elke categorie is een juryprijs en een publieksprijs voorzien. Voor de juryprijs heeft de juryvoorzitter in geval van ex-aequo een doorslaggevende stem. Beslissingen van de jury worden niet betwist.
 11. Het publiek stemt voor de Prijs van de Stad Sint-Niklaas, een tekenpakket ter waarde van 100 euro voor de lagere graad en een ballonvaart voor de middelbare graad. Elke toeschouwer brengt maximaal 1 stem uit.
 12. In geval van het niet nakomen van het reglement kan de inzending geweigerd worden.

De selectie gebeurt door studenten van de deelnemende scholen. Wil je meewerken aan die selectie, stuur dan gerust een mailtje naar festival.kortgeknipt@gmail.com.

Reacties

 1. Hallo,

  Ik lees in titel: Reglement Kort Geknipt 2010

  Ik lees punt 8: De dvd of mini dv moet de organisatie bereiken ten laatste op woensdag 10 november 2010. Ingezonden werken worden niet teruggestuurd. Ze worden bewaard in het archief van het festival.

  2010?

  Mvg,

  Didier

  Didier Wybouw • 31 december 2015 14:13 • #

Reageren